FlexBak wordt geladen.......

Het antwoord op al je vragen Meest gestelde vragen


Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld op deze pagina. Mocht uw antwoord hier nog niet bij staan, bel/app via: 06 - 57 34 27 64 of mail!

Iedereen met het juiste Nederlandse rijbewijs mag bij ons een aanhanger huren. Let er wel op dat wij controleren of u het juiste rijbewijs heeft voor de door u gekozen aanhanger.
Nee, u hoeft bij ons geen borg te betalen.
Als u de aanhanger komt ophalen, neem dan altijd een geldig rijbewijs mee. En vergeet de verhuurkosten niet indien u deze nog niet via iDEAL heeft voldaan. Let erop dat u aan alles denkt, als u iets vergeten bent, krijgt u de aanhanger niet mee!
Een ongeluk is heel vervelend maar zit in een klein hoekje. Zoek een veilige en rustige plek en vul dan (eventeel samen met de andere partij) een europees schadeformulier in. Maak ook goede foto's van de situatie en de schade.
Brengs ons zo snel mogelijk op de hoogte. Ook als de aanhanger nog kan rijden.
Wij zijn elke dag geopend van 8.00 - 21.00 uur, ook op zondag. Enkel feestdagen zijn wij gesloten.
Mocht u buiten onze openingstijden een aanhanger willen huren? Neem dan even contact met ons op, dan kijken wij wat er mogelijk is.
Onze huurtijden zijn dagelijks van 8.00 uur tot 21.00 uur. Eerder en/of later ophalen en/of terugrengen is mogelijk en kunt u aangeven tijdens de aanvraag.
U kan tot 24 uur voor aanvang van de huur kostenloos annuleren. Dit kan u het beste doen door ons te bellen of een appje te sturen. Mailen mag ook, maar het kan zijn dat wij deze door drukte niet optijd lezen, daarom is bellen/appen beter.
Annuleert u binnen 24 uur voor aanvang van de huur, dan wordt 50% van het huurbedrag in rekening gebracht.
Bij het niet ophalen van de aanhanger (no show) wordt het gehele huurbedrag in rekening gebracht.
Er kan natuurlijk van alles gebeuren waardoor u wat later bent. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op per telefoon of whatsapp om even te overleggen. Als u zonder overleg de aanhanger te laat terug brengt wordt de verhuurperiode verlengd en kan het zijn dat u een extra huurdag in rekening wordt gebracht.
Dat is in sommige gevallen mogelijk. Neem hiervoor even contact met ons op, dan bespreken we wat er mogelijk is. Let er wel op dat je altijd verantwoordelijk blijft voor de aanhanger tot op het moment dat wij de aanhanger fysiek innemen.
Jazeker, maar bespreek dit wel even met ons vooraf. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden:
•U bent verplicht een verzekering te hebben die bij pech in het buitenland het repatriëren van de aanhangwagen verzorgt.
•Onder buitenland wordt uitsluitend verstaan: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Dit is geen enkel probleem. Wel is het zo dat wij werken met 1 tarief. U betaalt altijd het dagtarief.
De huurder dient altijd zelf zorg te dragen voor een deugdelijke WA-verzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de WA verzekering van het trekkend voertuig.
Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. Voorkom problemen: Let a.u.b. goed op het aankoppelen, uw snelheid en het gewicht van de lading.

Bij het afsluiten van onze verzekering zijn de aanhangers casco verzekerd tegen schade, zowel in binnen- als buitenland, mits deze op de juiste manier is voorzien van het bijgeleverde koppelingsslot. De eventuele goederen die wordt meegenomen dient u zelf te verzekeren.
De genoemde maten zijn binnenmaten.
Voor het rijden met de enkel as aanhangwagens heeft u een kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. Let u er op dat u wel een wettelijk geldige witte kentekenplaat heeft. Het maken van een kentekenplaat is niet duur en meestal in een paar minuten gebeurd.
Onze aanhangers hebben een 13 polige aansluiting. Indien uw auto een 7 polige aansluiting heeft, kunt u bij ons een verloopstekker lenen.
Al onze aanhangwagens zijn standaard voorzien van een reserveband. Deze zit bevestigd onder de aanhangwagen. Het is aan te raden de ANWB in te schakelen wanneer u een lekke band heeft. De wegenwacht kan dan gebruik maken van de reserveband.
Bij een open bak aanhangwagen is het wettelijk verplicht om losse lading (tuinafval, zand, grind en overige losse spullen) af te dekken tijdens het rijden. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid op de weg te bevorderen. Het rijden zonder de lading correct af te dekken is strafbaar en de bekeuringen kunnen hoog zijn. Alle open bak aanhangwagens van FlexBak zijn standaard voorzien van een afdek net die bevestigd is op de aanhangwagen. Wanneer u grotere (zware) vaste objecten vervoerd dan dient u die vast te maken met spanbanden. Alle FlexBak aanhangwagens hebben hiervoor speciale haken rondom de aanhangwagen.
Hoe hard u mag rijden met een aanhangwagen hangt onder andere af van de toegestane maximum snelheid op de weg waarover wordt gereden. De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen is 90 km. p/u. Let op: met een aanhangwagen heeft u een langere remweg. Rijd daarom bewust, rustig en anticiperend wanneer uw met een aanhangwagen rijdt.
In de kentekenpapieren van uw auto (afgifte na 06-04-1998) staat de trekkracht van de auto vermeld. De trekkracht of trekkendvermogen wordt onderscheiden in een maximaal te trekken gewicht voor een geremde en een ongeremde aanhangwagen. Het verschil tussen het trekkendvermogen bij een geremde of ongeremde aanhangwagen kan behoorlijk verschillen.

FlexBak

Onze bakken ziet u steeds vaker rijden. Niet zo gek natuurlijk want waarom zou u meer betalen? Reserveer nu ook direct uw aanhangwagen! Daarnaast bieden wij hoge service!

Laatste nieuws

Corona maatregelen